Ginga Legend Riki

Riki Legend; on Yoshihiron tekemä manga, joka aluksi julkaistiin Weed World -lehden yhteydessä (joka kuukausi).
Tarina alkaa siitä, kun Akakabuto iskee lehmien kimppuun ja aiheuttaa kaaosta kyläläisten keskuudessa. Ihmiset alkavat pitämään Akakabutoa vaarallisena ja hyvin haitallisena petona, joten he turvautuvat Gohee Takedan apuun, joka tunnetaan voimakkaista metsästyskoiristaan. Tarinan sivussa Riki saa osansa tarinassa ja pääsemme seuraamaan Rikin lapsuutta, jossa ehtii tapahtua kaikenlaista. Tarinassa mm. Riki joutuu eroon äidistään, kohtaa villikoiria ja kokee erään hyvin järkyttävän tapauksen.Riki Legend on yhden mangan juttu eli se ei jatku yhdestä albumista enempää. Tarina ei ole sen kummoisempikaan, mutta se antaa mahdollisuuden nähdä kuvauksen Rikin lapsuudesta ja taisteluista muita koiria vastaan. Se kuvastaa myös, millaiset välit Rikillä oli vanhempiinsa.

Jos vertaa Riki Legendiä Weediin ja Hopeanuoleen niin niissä näkee muutamia samankaltaisuuksia. Yksi näistä on ainakin se, että päähenkilö jäi jo nuoruudessaan ilman isää eikä tuntenut tätä kovin hyvin. Riki Legend vaikuttaa hieman toistavan Hopeanuolen ja Weedin tapaan "isättömyys-juonta", mikä tekee mangasta hieman kuivan. Mutta mangaan on toki viritetty aivan pientä huumoria peliin, mutta kokonaisuudessaan manga on vakava. Mutta vaikka juoni ei ole siitä parhaimmasta päästä, kaunis piirrosjälki saa lukijan hetkeksi unohtamaan sen.

Riki Legend ei välttämättä ole kaikille mieleen, mutta joillekkin se voi olla suloinen ja ehkä surullinenkin tarina Rikin lapsuudesta, jossa yritetään kampailla selvitäkseen hengissä karussa maailmassa.

Mangassa myös paljastetaan muutamia asioita, joilla on osaa myös Hopeanuolen 1 videoon / sarjaan, mutta anime ei kerro niistä. Tässä muutama;