Tarina animessa

Gohee Takedan ollessa vuorilla metsästämässä karhua, Akakabutoa, hän katoaa.
Huonon sään vuoksi etsintä on vaikeaa eikä häntä löydetä viikkoon, niinpä hänen oletetaan kuolleen. Kyläläiset kuitenkin haluavat löytää hänen ruumiinsa, ja sään laannuttua he lähettävät etsintäpartion.
12-vuotias poika Daisuke haluaa lähteä mukaan, mutta hänen isänsä kieltää tämän. Niinpä hän lähtee salaa, pieni, vastasyntynyt, tiikerinraitainen koiranpentu, Hopeanuoli mukanaan. Daisuke haluaa Hopeanuolen isän, Rikin näkevän tämän pennun, mutta ongelmana on se että Riki on Goheen mukana, eikä heidän olinpaikkaansa tiedetä...saati sitten ovatko he edes elossa.
Daisuke ja Hopeanuoli suuntaavat suolle, jossa epäilevät Goheen olevan ja he löytävät Rikin taistelemasta, hirvittävää Akakabuto-karhua vastaan.
Daisuke tippuu lumiskootterinsa selästä ja Gohee vetää hänet turvaan onkaloon, mutta Hopeanuoli jää Rikin kanssa Akakabuton armoille.
Riki yrittää suojella Hopeanuolta, mutta sen voimat ovat loppumassa....viimehetkellä se heittää Hopeanuolen turvaan. Sen voimat ovat kuitenkin lopussa ja Akakabuto sinkoaa Rikin syvään rotkoon.
Etsintäpartion saapuessa paikalle Akakabuto on lähtenyt ja Gohee makaa kontallaan lumessa, vannoen ettei Rikin kuolema ollut turha.

Gohee alkaa kouluttamaan Hopeanuolta, tämän ollessa vain kuukauden vanha ja Hopeanuolen kaltaiselle pienelle pennulle koulutus on todella kovaa. Mutta Goheen ansiosta Hopeanuolesta kasvaa voimakas, pentu. Gohee ei kuitenkaan pysty enää itse metsästämään Akakabutoa, saamiensa kohtausten vuoksi ja Daisuke aikoo kaataa karhun yhdessä Hopeanuolen kanssa.
Kuvioon astuu kahdet uudet kasvot, tohtori Hidetoshi ja hänen metsästyskoiransa, John. Hidetoshi haluaa itse tappaa Akakabuton, kostoksi isänsä surmasta ja silloin Daisukelle sekä Hopeanuolelle tulee kiire, mikäli he haluavat itse kostaa Rikin kuoleman.
Hopeanuoli kuitenkin jättää Daisuken ja liittyy villikoirien laumaan, jotka aikovat tappaa hirviökarhu Akakabuton. John ei usko villikoirien voivan voittaa karhuja ja palaa isäntänsä luokse. Villikoirien johtaja muistuttaa Hopeanuolesta omaa isäänsä ja saa tällä aikaan häiriötä lauman sisällä.
Aikaisin aamulla koirat jakautuvat ryhmiin ja suuntaavat eripuolille Japania. Hopeanuoli omistautuu täysin tehtävälleen, löytää sankari, jota tarvitaan karhujen voittamiseen ja joutuu laittamaan syrjään tuskalliset muistot isästään.
Ensimmäiseksi Ben (ensimmäisen joukkueen johtaja), vie heidät vanhalle asuinseudulleen, josta tietää löytyvän koiria, jotka ovat valmiita taistelemaan. He saavat mukaansa voimakkaat tiikeriveljekset (tiikerijuovaiset koirat). Mutta ennen kuin voivat poistua alueelta heidän on selvitettävä välinsä Moss nimisen koiran kanssa. Benin joukossa on kuitenkin mukana petturi, Hyena...joka toimii lauman upseerin, Sniperin alaisena. Sniper haluaa johtajaksi, johtajan paikalle ja niinpä yrittää sabotoida Benin ja Mossin yritykset selvittää välinsä, tappamalla yhden Mossin alaisista ja haavoittamalla Mossin poikaa, Jaguaaria. Moss löytää kuolleen alaisensa, muttei poikaansa ja luulee että Ben on tehnyt tämän. Benin ja muiden saapuessa Mossin luokse, Ben jää kivivyöryn alle ja koirat alkavat taistelemaan keskenään.
Hopeanuoli ja Smith (kolmannen joukkueen johtaja) ovat eksyneet muusta laumasta, paetessaan Sniperiä ja Hyenaa, nähtyään Sniperin hyökkäävän Jaguaarin kimppuun. Ne saapuvat kertomaan mitä oikeasti tapahtui, mutta Hopeanuolen nähtyä mitä Benille on käynyt, ei mikään voi pysäyttää taistelua.
Jaguaari löytää tiensä Benin joukon ja isänsä luokse, kertoen mitä oikeasti tapahtui, mutta Hopeanuoli haluaa kostaa Benin puolesta.
Silloin kuitenkin he kuulevat tutun äänen ja suuri kivi heidän takanaan nousee ilmaan....Ben kaivautuu esiin sen alta. Benin ollessa loukkaantuneena kiven alla se kuuli miten Hopeanuoli puolusti sitä ja sai lisää voimia henkisesti.
Moss haastaa Benin taisteluun itseään vastaan, luvaten liittyä Benin laumaan jos tämä voittaa.
Niinpa Benin voitettua "taistelussa" lähtee Moss joukkoineen Benin mukaan ja Sniper on raivoissaan tapahtuneesta.

Seuraavaksi villikoirat saapuvat alueelle jota kaksi koiralaumaa asuttavat....salaperäiset, punaiset koirat, jotka pystyvät muuttumaan näkymättömiksi ja valkoiset Iga-koirat, joiden johtajan nimi on Punasilmä.
Ben tuntee Punasilmän menneisyydestään, jolloin tämä isäntänsä kanssa vangitsi Punasilmän, mutta auttoi sen sittemmin pakoon.
Punasilmällä oli jokin tärkeä tehtävä suoritettavaan ja lisäksi kuusi pentua joista oli huolehdittava.
Benin joukko luulee punaisten koirien kuuluvan Iga-koiriin ja he järkyttyvät nähdessään koirien syövän koiranlihaa. Punaiset Koga-koirat käyttävät tilaisuutta hyväkseen ja kertovat johtajansa antavan heidän syödä koiranlihaa. Ben ja muut päättävät, että heidän on haudattava kuollut koira.
Hieman myöhemmin Iga-koirat näkevät Benin joukon hautaavan kuolleen koiran ja epäilevät näiden kuuluvat Koga-laumaan. Iga-koirat kaappaavat Smithin ja Hopeanuoli lähtee tämän perään onkaloa pitkin, muiden hyökätessä Iga-koirien hallussa olevan talon kimppuun ympäriltä.
Iga-koirat ovat kuitenkin järjestäneet heille ansaksi, maahan ripoteltuja, myrkytettyjä ohdakkeita ja koko lauma astuu niihin. Yksi Iga-koirista laskee vettä onkaloon, jota pitkin Hopeanuoli on tulossa ja estää näin Hopeanuolen pääsyn taloon. Punasilmä kertoo Benin laumalle ohdakkeiden olevan myrkytettyjä ja Ben ihmettelee miksi Punasilmä antaa koiriensa syödä koiranlihaa.
Punasilmä ei tunnista Beniä, kunnes Ben kertoo nimensä ja silloin Punasilmä tajuaa heidän langenneen Koga-koirien ansaan. Koirien on maattava liikkumatta jottei myrkky leviä heidän ruumiisiin ja Punasilmä lähtee hakemaan vastamyrkkyä.

Sillävälin Hopeanuoli on selviytynyt onkalosta ja neuvottelee neljän Iga-koiran kanssa. Aluksi Iigat eivät usko Hopeanuolen tulevan pohjoisesta ja luulevat tämän olevan Kogien mukana, mutta asia selviää heille kun neljä Kogaa saapuu paikalle, mukaan lukien Koga-koirien johtaja.
Syntyy taistelu ja kaksi Iga- ja Koga-koiraa kuolee, jolloin Hopeanuoli lähtee ajamaan Koga-koiria takaa. Se onnistuu vahingoittamaan yhtä niistä ja Punasilmäkin saapuu paikalle. Punasilmä selittää Benin ja muiden tilanteen vakavuuden ja että heidän on lähdettävä hakemaan vastamyrkkyä. Yksi Iga-koirista huomauttaa vastamyrkyn kasvavan järvessä joka kuuluu Kogien alueeseen, mutta Punasilmä toteaa ettei sillä ole väliä, hänen on pelastettava Ben.
Niinpä koirat lähtevät hakemaan vastamyrkkyä, mutteivät huomaa ettei yksi Koga-koirista ollutkaan kuollut ja se lähtee kertomaan johtajalleen mitä Iga-koirat aikovat tehdä.
Päästyään Kogien alueelle asti, Punasilmä, Hopeanuoli ja kaksi muuta Iga-koiraa jäävät vangeiksi järveen, jota Koga-koirat ympäröivät. Punasilmä käskee viedä yrtit kylään ja hyökkää järvestä ylivoimaisten vihollisten kimppuun, jotta muut voisivat mennä.
Kogien teloessa Punasilmää viikatteen kanssa Hopeanuoli ja Iigat juoksevat kylää kohti, kunnes Hopeanuoli lupaa auttaa johtajaa, mikäli Iigat vievät hänen yrttinsä kylään.
Hopeanuoli palaa Järvelle ja pelastaa Punasilmän Kogien kynsistä.
Saavuttuaan takaisin kylään heitä odottaa yllätys, muut koirat näyttävät voivan aivan hyvin, paitsi Ben, joka otti lääkettä liian myöhään....se antoi muiden ottaa sitä ensin. Ben näkee näkyjä ja käyttäytyy oudosti, mutta Punasilmä sanoo ettei sillä ole mitään hätää.....vaikka ajatteleekin toista. Iga-koirat ja Benin lauma päättävät hyökätä Kogien kimppuun, samaan aikaan kun Hyena selvittää paikalle ilmestyneelle Johnille mitä on tapahtunut. Se aikoo voittaa Benin luottamuksen jälleen takaisin ja on valmis vaikka taistelemaan Kogia vastaan.
Silloin Iigat ja Ben hyökkäävät.
Taistelun kohelluksessa vain Hopeanuoli ja Punasilmä huomaavat Koga-koirien johtajan pakenevan. Hopeanuoli haluaa yrittää voittaa johtajan vaikka Punasilmä sanoo sen olevan liian vahva Hopeanuolelle. Silloin Hopeanuoli nostaa esiin keskustelun jonka se kuuli Benin ja Punasilmän käyneen, tämän mukaan Ben olisi tulossa sokeaksi ja haluaisi nimittää koiran, josta tulee johtaja hänen jälkeensä. Ja Ben oli sanonut olevansa valmis luovuttamaan johtajuuden Hopeanuolelle. Niinpä Punasilmä antaa Hopeanuolelle tilaisuuden yrittää voittaa Koga-johtaja ja siinä Hopeanuoli onnistuukin, mutta päästää sen menemään huomatessaan tällä olevan pennun.
Nyt myös muut koirat ovat saapuneet paikalle. John yrittää puolustaa Hyenaa joka vakoili vihollista jotta Iigat saisivat tilaisuuden hyökätä. Silloin he myös huomaavat Iga-koirien kylän palavan.
Saapuessaan paikalle, seisoo Punasilmä palava keppi suussaan talon edustalla. Iigat kysyvät eikö ole vastoin luojan tahtoa polttaa Iga-talo, mutta Punasilmä vastaa ettei Iga-perhettä ole enää olemassa, heidän on tuhottava kaikki mikä siihen liittyi.
Samassa Koga-koirien johtaja juoksee paikalle.....
"Punasilmä, sietäisit hävetä.....pelkäsit että minä valtaisin talon joten päätit polttaa sen."
"Nyt sinä erehdyt."
"Hiljaa...taistelukoiran velvollisuus on totella johtajan käskyjä"
"Mutta johtajahan on kuollut, tähän asti olemme totelleet esi-isiemme käskyjä, nyt me mielestäni voimme lopettaa tämän turhan kamppailun..."
"Hiljaa! En halua kuulla enempää....talo on taistelukoirille pyhä, jos se palaa minä palan sen mukana. Minusta tulee yhtä pyhän talon kanssa."
Koga-koirien johtaja hyppää liekkeihin ja muutaman sekunnin kuluttua loput Koga-koirat seuraavat perässä ja loikkaavat tulimereen.
"Koga-koirat suorittavat tehtävän loppuun vaikka se maksaisi niiden hengen...te suorititte tehtävänne ja minä kunnioitan teitä sen takia....hyvästi" (Punasilmä).

Matkattuaan jonkin aikaa Hopeanuoli ja muut saapuvat merenrannalle ja Hopeanuoli päättää pienen koirajoukon kanssa lähteä uiden Shikokuhun, hakemaan vahvoja taistelukoiria.
Ben lähetetään isäntänsä luokse parantamaan näkönsä ja Moss lähtee lauman kanssa puolustamaan pohjoisaluetta.
Shikokussa Hopeanuoli löytää vahvan taistelukoira-mestari, Musashin joka liittyy heidän joukkoonsa, Hopeanuoli myös löylyttää Sniperin vuoristotemppelissä ja dobermanni nimeltä Bill liittyy heidän joukkoonsa, samoin myös joukko taistelukoiria.
Musashi kertoo Shikokussa olevan myös maailmanvahvin koira, Benitsakura....Hopeanuoli päättää ottaa yhteyttä tuohon koiraan ja otella itse sitä vastaan.
Tehtyään suuren vaikutuksen maailmanvahvimpaan koiraan, he lähtevät auttamaan Mossia.
Moss ja lauma on jäänyt loukkuun sammuneen tulivuoren kraatteriin ja puolet heidän laumastaan on kuollut. Suuri villikoiralauma piirittää kraatteria ja yrittää saada Mossia ja laumaa liittymään heihin. Ben on kuitenkin saanut näkönsä takaisin ja saapuu kraatterille, samoin Hopeanuoli apujoukkoineen saapuu paikalle.
Hopeanuoli ja lauma lähtevät kiipeämään kraatterin jyrkkiä seinämiä pitkin ylös, taistellakseen villikarhuja vastaan ja tämä tekee suuren vaikutuksen toiseen laumaan ja niinpä suuri lauma villikoiria liittyy Hopeanuolen joukkoon.

Villikoirat saapuvat vihdoin alueelle jossa Akakabuto pitää majaa, tavatakseen johtajan. Nähdessään kuinka suuri Akakabuto on, koirat lamaantuvat kauhusta, mutta Hopeanuolen yhtä kantava ääni kuin suurella johtajallakin takoo rohkeutta koiriin ja kun lauman Suurta johtajaa ei näy päättävät koirat hyökätä ilman tätä.
Jonkin ajankuluttua johtaja saapuu paikalle ja taistelu jatkuu entistä raivokkaampana.
Tapettuaan Akakabuton kaikki kolme liittolaista, on jäljellä enää viimeinen suuri taistelu....hirviökarhu Akakbootoa vastaan.
Suuri johtaja ja Hopeanuoli päättävät hyökätä takaapäin karhun kimppuun ja kertoessaan Hopeanuolelle karhukoirien kuolettavasta iskusta se kutsuu Hopeanuolta pojakseen. Sen muisti on palautunut ja se muistaa kuinka Akakabuto sinkosi sen rotkoon, se muistaa Goheen, Hopeanuolen ja tietää että nyt on aika kostaa.
Rikin ja Hopeanuolen tehtyä kuolettavat iskut (Zetsu Tenrou-Battogat), kaikki hurraavat Akakabuton kuolemaa. Mutta silloin karhu nousee pystyyn jälleen, vaikka sen pitäisi olla kuollut.
Taistelun aikana Smith on hakenut paikalle Goheen, jotta vanha mies voisi ampua Akakabuton. Gohee lataa aseensa ja laukaisee. Hetken Akakabuto seisoo jaloillaan, mutta kaatuu vihdoin kuolleena maahan.
"Se on ohi...kaikki on nyt ohi" toteaa Gohee helpottuneena ja halaa Rikiä ja Hopeanuolta. Myös Daisuke on saapunut paikalle ja katsoo kyyneleet silmissä Hopeanuolta.
Daisuken yrittäessä lähestyä Hopeanuolta muut koirat hyppäävät puolustamaan sitä. Gohee selittää ettei Hopeanuoli ole enää sama koira kuin ennen, se keräsi villikoirat kokoon ja nyt kun Akakabuto on kuollut metsät ja vuoret kuuluvat Hopeanuolelle ja villikoirille.
"Hopeanuolella ja villikoirilla on jotakin minkä me menetimme kauan sitten...niillä on rohkeutta."
Daisuke hyvästelee Hopeanuolen ja lähtee kotiin. Hopeanuoli kääntyy maassa makaavan isänsä luokse, joka on kuolemassa ja hyvästelee tämänkin.
"Kuulkaa ystävät, me voitimme" ....ja kaikki koirat ulvovat kohti taivasta,
osoittaakseen alistuvansa Hopeanuolen johtoon. Ne toivovat saavansa elää metsässä ilman hirviökarhu Akakabutoa.