3. huhtikuuta 2018Vuosituhannen vaihteessa Gingasta löytyi vain tiedonmurusia sieltä sun täältä. Kun Ginga Densetsu Weed Gaiden ilmestyi Japanissa vuonna 2001, joku skannasi siitä Mer no tabidachi -tarinan viimeisen sivun ja käänsi sen englanniksi, josta se edelleen käännettiin suomeksi. Siihen aikaan tätä yhtä sivua ihmeteltiin ja toivottiin lisätietoa, uskoipa joku, että koko pokkari oli jo silloin käännetty englanniksi tai suomeksi, ja että sen olisi voinut ostaa jostain.

Vuosien kuluttua Suomessa alettiin julkaista Hopeanuoli-mangaa suomeksi, ja koska ihmiset pitivät siitä (lue: se myi hyvin), sen jatko-osia ja lisätarinoita on julkaistiin myös. Lopulta Ginga Densetsu Weed Gaidenkin julkaistiin suomeksi, ja suomalaiset saivat lukea muun muassa tämän Mer no tabidachin, eli Merin matkaanlähdön, omalla kielellään. Tämä osio Hopeanuoli.comista jääköön kuitenkin vielä paikalleen nostalgian nimissä.

Niin, ja sen pokkarin voi ostaa nyt suomeksi mm. Werner & Jarlista!
Melin matka

"Mel no Tabidachi/Melin matka" on lyhyt sarjakuvatarina, joka sisältyy tarinakokoelmamangaan "Ginga Densetsu: Weed Gaiden". Melin matkan lisäksi kirjassa on kolme muuta lyhyttä tarinaa (Yksinäinen Ron, Shionin hurrikaani ja Hanako).

Tässä sarjakuvan viimeinen sivu, jossa esiintyvät Mel ja Louis. Käännöksen japanista englantiin teki KumaNAL, ja siitä se käännettiin edelleen suomeksi. MANGA ON SIIS AINOASTAAN JAPANIKSI, mutta voit tilata sen itsellesi Futagoshopista.